CCC服討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AION無法登入伺服器

4 posters

向下

AION無法登入伺服器 Empty AION無法登入伺服器

發表  jeffchik2001 周一 五月 07, 2012 9:28 pm

aiondnsnoip.forum888.com/t12-topic<-嗯..問題2 依然解決唔到,但問題1 重開機後 忽然冇事... 所以果部機玩到就算=0=

今次我有個fd想玩出現另1個問題
另1部電腦(win7) 不能連接伺服器
已下載 伺服器登入器一鍵安裝版(4parts全部都要下載)

問題詳見下圖

AION無法登入伺服器 Y6xJ0

嘗試下載使用 <WIN7(32位元專用).rar>,因為問題相同 所以dwon黎試下
之後 問題依然不能解決
再試下 down 伺服器登入器(For XP user)
問題仍然存在

YOUTUBE:AION GameClient OTCBuildClient32_woGG Fix<-試過 但不能解決問題

jeffchik2001

文章數 : 2
注冊日期 : 2012-05-06

回頂端 向下

AION無法登入伺服器 Empty 回復: AION無法登入伺服器

發表  Admin 周一 五月 07, 2012 11:09 pm

jeffchik2001 寫到:aiondnsnoip.forum888.com/t12-topic<-嗯..問題2 依然解決唔到,但問題1 重開機後 忽然冇事... 所以果部機玩到就算=0=

今次我有個fd想玩出現另1個問題
另1部電腦(win7) 不能連接伺服器
已下載 伺服器登入器一鍵安裝版(4parts全部都要下載)

問題詳見下圖

AION無法登入伺服器 Y6xJ0

嘗試下載使用 <WIN7(32位元專用).rar>,因為問題相同 所以dwon黎試下
之後 問題依然不能解決
再試下 down 伺服器登入器(For XP user)
問題仍然存在

YOUTUBE:AION GameClient OTCBuildClient32_woGG Fix<-試過 但不能解決問題

不能連接伺服器係咪之前果個不是xxx認證伺服器問題?
另外如果沒有回應,你試下入多次可能得
有時就算正常開都會沒有回應,唔知點解
但如果唔得的話,你試下入唔入到官服?
如果可以,你檢查檔案一次,跟住再將d補丁放入去,如果入到官服而入唔到私服
你試下熄左防毒,有可能del左你某d file
同埋你入私服補丁之前,一定要官服update到最新先

Admin
Admin

文章數 : 43
注冊日期 : 2012-05-04

http://aiondnsnoip.forum888.com

回頂端 向下

AION無法登入伺服器 Empty 回復: AION無法登入伺服器

發表  Evilwa 周二 五月 08, 2012 7:17 am

Admin 寫到:
如果可以,你檢查檔案一次,跟住再將d補丁放入去,如果入到官服而入唔到私服

嗨嗨, 我係樓主提及既FD.
我已重裝隻GAME, 再更新到最近版本,
成功入到官服 ;

但係將伺服器登入器, 同果個bin放入個file之後,
就入唔到game : AION GameClient OTCBuildClient32_woGG發生問題
p.s.我係win7 ; 之前都試過 for XP user果d補丁. 都唔得。

HELP HELP albino

Evilwa

注冊日期 : 2012-05-08

回頂端 向下

發表  Admin 周二 五月 08, 2012 1:06 pm

Evilwa 寫到:
Admin 寫到:

嗨嗨, 我係樓主提及既FD.
我已重裝隻GAME, 再更新到最近版本,
成功入到官服 ;

但係將伺服器登入器, 同果個bin放入個file之後,
就入唔到game : AION GameClient OTCBuildClient32_woGG發生問題
p.s.我係win7 ; 之前都試過 for XP user果d補丁. 都唔得。

HELP HELP albino

你現在係用邊一個補丁?
係咪呢個?
http://www.mediafire.com/?a1westmperotja1 PART1
http://www.mediafire.com/?iedjhzabot1b1cj PART2
http://www.mediafire.com/?tlx0qpfaaf9ey1a PART3
WIN7應該唔關XP果d事
上面呢個補丁係通用,但事前要入官服主程式檢查檔案一次先
佢會將原先所有檔案DEL,再入呢個補丁
呢個補丁叫大陸客戶端一鍵安裝
執行路徑係bin32/AION.exe
同舊有係唔同的!

Admin
Admin

文章數 : 43
注冊日期 : 2012-05-04

http://aiondnsnoip.forum888.com

回頂端 向下

發表  Evilwa 周二 五月 08, 2012 6:10 pm

Admin 寫到:
你現在係用邊一個補丁?
係咪呢個?

WIN7應該 唔關XP果d事
上面呢個補丁係通用,但事前要入官服主程式檢查檔案一次先
佢會將原先所有檔案DEL,再入呢個補丁
呢個補丁叫大陸客戶端一鍵安裝
執行路徑係bin32/AION.exe
同舊有係唔同的!

我重新DL過個補丁 ; 依家可以進入遊戲啦
可能之前DL果個有D缺失
多謝大大指點. !! albino

Evilwa

注冊日期 : 2012-05-08

回頂端 向下

發表  desmond23 周五 五月 18, 2012 11:30 am

我跟樓主朋友有差不多的問題...
我重裝過很多次再更新到最新...之後再入3PART 的補丁,,,但一直"不能連接認證伺服器",
我也試過關了防毒再試...還是不行...請問還有什麼方法????!

desmond23

注冊日期 : 2012-05-17

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章