CCC服討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

有d問題, 關於敵族被打

3 posters

向下

有d問題, 關於敵族被打 Empty 有d問題, 關於敵族被打

發表  蝦蜜瓜 周四 五月 10, 2012 8:39 pm

事發昨晚12點30分~55分
我同兩位隊友去左天族深淵主城
遇到一位天族殺星
呢位殺星打算清左我地, 於是我地就打起上黎
我發現我打佢是扣0, 另外兩位隊友都一樣
就覺得奇怪, 因為據我所知
就算真係防好高 高到打唔入, 都會寫住扣1 而唔係扣0
就算佢開集中迴避 都係避一次, 但我係連打佢2次都扣0
究竟係咩事呢?
有d問題, 關於敵族被打 YJQkD
左下角果度show左 我打一位叫"希米娜"既天族殺星是show左扣0
張圖都show左 迴避係寫住"避開了攻擊", 而唔係寫住扣0

蝦蜜瓜

文章數 : 5
注冊日期 : 2012-05-04

回頂端 向下

有d問題, 關於敵族被打 Empty 回復: 有d問題, 關於敵族被打

發表  CC 周五 五月 11, 2012 5:59 am

因為你出技比佢迴避左,所以你招技會寫0傷害~你可以叫個魔導開個盾比你打下你就知,原理一樣

CC
Admin

文章數 : 11

回頂端 向下

有d問題, 關於敵族被打 Empty 回復: 有d問題, 關於敵族被打

發表  蝦蜜瓜 周五 五月 11, 2012 7:58 pm

CC 寫到:因為你出技比佢迴避左,所以你招技會寫0傷害~你可以叫個魔導開個盾比你打下你就知,原理一樣

迴避是寫住避開, 唔是扣0 上圖都show左
魔道有盾抵禦先會寫住扣0
但據我所知 殺星無技能係好似魔道盾咁抵禦攻擊架wo

蝦蜜瓜

文章數 : 5

回頂端 向下

發表  kyou326 周五 五月 11, 2012 10:42 pm

你張圖大大隻字寫住" 希米娜避開了攻擊" 咁之後咪扣0囉 咁打唔中同扣0有咩分別呢

kyou326

文章數 : 7
注冊日期 : 2012-05-05

回頂端 向下

發表  CC 周六 五月 12, 2012 12:30 am

你講果樣野我已經特登幫你開左隻人試左,出技比人迴避左係會SO 扣0 ,同你講你又唔信,叫你試你又唔試,咁你想點?

CC
Admin

文章數 : 11

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章